Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Saltos Alim

24. 11. 2008 18:48
Doopravdy?

Čtu-li, že redakce MF Dnes nově představuje   forum kde si mohou čtenáři vyměňovat názory a diskutovat,  a přitom je  evidentní  urychlená likvidace blogů  i diskuse  k takové   problematice  jako jsou  události  na infekci v prostějovské nemocnici, pak nezbývá než konstatovat, že si o čtenářích  vůbec moc nemyslíte, ba přímo že si z nich děláte  srandu.  Co vy na to, redakce?   8-o

0 0
možnosti

Todd Bertuzzi - verze 2

24. 11. 2008 11:25
Vždyť Česko v Evropě je , bylo a bude

;-D

0 0
možnosti

brzdove desticky

24. 11. 2008 11:08
začátek slabší

až na odstavec o 19. století výborný článek

0 0
možnosti

CHYREN

24. 11. 2008 11:04
Učitel?! :oO

panebože, chraň mé příbuzné školou povinné od takového "exota"..8-o:-©Rv

0 0
možnosti

Hank Moody

24. 11. 2008 11:00
Souhlas a karma.

Rusky agent Klaus, drive praskac StB s krycim jmenem Rek a bily kun mafiana Mrazka (Profa, Venousek), si musi ruske penizky zaslouzit. V zajmu Ruska je znesvarena a nejednotna Evropa.

Proti Lisabonske smlouve jsou v Cesku jen Klaun a KSCM. I to o necem svedci.

0 0
možnosti

Nezávislý čtenář

23. 2. 2009 1:39
Re: Souhlas a karma.

Obávám se, že nemáte pravdu, protože proti Lisabonské smlouvě je převážná většina vzdělaných lidí, konkrétně naše fakulta kompletně. Samozřejmě chápu smysl vaší nadsázky, ale občas je třeba sdělit i fakta. K postoji KSČM bych dodal jen tolik, že je velmi úsměvný. Představte si komunistu, který říká, že se mu nelíbí centralizace... Postoj ostatních naprosto chápu a nemyslím si, že je takovýto dokument nutný k našemu setrvání v EU

X

0 0
možnosti

Tomáš Horký

24. 11. 2008 10:47
Milá redakce

Pokud je tento článek vybraný ze záplavy dopisů, které Vám chodí, pak to považuji za provokaci. Názor prezentovaný panem učitelem, rozhodně není převažujícím názorem mezi Čechy. Ano, členství v EU má svoje výhody - např. volné cestování. Má ovšem zásadní negativa, kolem jejichž existence se mlží - např. postupné předávání pravomocí do Bruselu, direktivní (a likvidační) zásahy do naší ekonomiky. Cukrovary, sklárny a zemedělci by Vám o tom zřejmě mohli leccos říct. Doufám, že zveřejníte také jejich dopisy a ne jen tyto tendenční informace jako od pana učitele.

0 0
možnosti

deravec

24. 11. 2008 11:20
Re: Milá redakce

Spis bych rekl: i evropsti urednici jsou pitomci a delaji blbiny, stejne jako i prazsti, nebo stredocesti...kdyz vlada v praze vymysli neco , co uskodi vasi obci, tak se taky nechcete odtrhnout od republiky, ne? Nektere veci je lepsi ridit centralne, nektere regionalne a nektere mistne...

0 0
možnosti

Tomáš Horký

24. 11. 2008 10:35
Pěkný antičeský příspěvek

Pane učiteli, nerozumím tomu, proč zešměšňujete naši hymnu, která zdůrazňuje, že země česká je domov můj/náš. Evropa je místem, kde se zrodilo mnoho národů a to Vám zřejmě leží v žaludku a raději byste z nich vytvořil jednu multi-kulti masu, která u TV obrazovek hltá zábavu ala Hollywood a "informuje" se z pseudozpráv na iDnes.

Do Evropy patříme, to je jasné. Naše geografická poloha v srdci Evropy to potvrzuje. Nemusíme být ovšem součástí konglomerátu typu RVHP, pardon EU. Můžeme navázat rovnocenné vztahy s ostatními evropskými národy, obchodovat s nimi, navzájem se obohacovat na kulturní úrovni atd.

Na to vše není potřeba nechat naši suverenitu rozplynout v €U. V žádném případě to není totéž jako rozplynutí v nirváně. Rozplynutí v EU znamená odevzdání pravomocí do Bruselu, odkud už je nikdo bez války nedostane zpět. SRN a Francie si EU omotávají kolem prstu a malé národy jako ten náš budou jen přihlížet, aniž by měli reálnou šanci něco podstatného ovlivnit. Cui bono?

0 0
možnosti

Streit

24. 11. 2008 10:34
Hrůza

A todle to učí?

Vždyť vy nechápete z toho přerozdělování Evropy vůbec nic.

0 0
možnosti

Martin V

24. 11. 2008 10:29
Evropa

K Evropě vztah mám kladný, ale k Evropským úřadníkům co křicí podepiš, nediskutuj a souhlas jinak k nám nepatříš je můj vztah hodně záporný.

A s tou druhou světovou a národními zajmy jste hodně přestřelil pane učiteli - určitě by jste souhlasil i s Mnichovskou dohodou, tehdy také byli "evropské zájmy" povýšeny nad národní...Rv

0 0
možnosti

vratmesudety

24. 11. 2008 10:04
vám už vadí i národní zájmy ?

házet na národní zájmy 2 války je trochu mimo. Evropa není nic jeného než kontinent národů, ale to pochopíte, až budete trochu starší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6145x
Redakční blog MF DNES
Své dotazy nám můžete posílat na blogmfdnes@idnes.cz